Nanjing International School

Nanjing International School

Location

Nanjing, China

Construction

Complete

BRIEF

Competition - Redevelopment of Early Years Centre

eiw were successfully shortlisted in an international design competition for the redesign of the Early Years Centre at the Nanjing International School (NIS).

Following a design thinking collaboration between NIS and NoTosh over 2 years, eiw approached a design concept by building upon the two stated goals:

  • Putting student voice and choice at the centre of things
  • Bursting the bubble

eiw’s human-centred design solution focuses on the learning imperatives, not purely on organisational goals. It stretches the fabric of the school to move beyond enclosure, control and silos, to an environment of fluidity, inquiry, discovery, inclusion and a diversity of learning modes.

We determined that the early years learning experience should be a celebration of all the senses. We wanted children to pursue discovery in this Reggio-inspired environment, embracing every opportunity available to them. Their learning environment is everywhere, it excites the senses through their eyes, through their touch, through their movement, through using their hands and feet. It is the excitement and willingness to do new things, it is an adventure.

View the fly through that accompanied our successful submission entry below.

Follow the learning adventure by following @NISPrekk1 on Twitter